Інформація відділу «Служба у справах дітей» Сокальської міської ради Львівської області




        

 Інформація відділу «Служба у справах дітей» Сокальської міської ради Львівської області про реалізацію основних заходів та завдань відділу за період роботи з 23 по 27 травня 2022 року.

На обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відділу «Служба у справах дітей» Сокальської міської ради перебуває 56 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них під опікою та піклуванням громадян - 44 дітей, в прийомних сім’ях – 2 дітей, в дитячих будинках сімейного типу – 7 дітей, під опікою ліцею – 1 дитина, в державних закладах – 2 дітей. Підлягають усиновленню – 10 дітей. На території Сокальської громади функціонує 3 прийомних сім’ї в яких виховується 4 дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 особа з числа дітей-сиріт.

Працівником відділу було здійснено відвідування 2 сімей в яких проживають усиновленні діти у м.Сокаль з метою обстеження умов проживання та виховання дітей.

Відділом опрацьовано та подано у Львівський обласний центр соціальних служб пакет документів потенційного кандидата у патронатні вихователі та потенційного кандидата в опікуни, піклувальники для проходження курсу навчання з підготовки патронатних батьків та опікунів, піклувальників.

Начальником відділу надано 3 консультації щодо процедури усиновлення одним з подружжя дитини другого з подружжя (внутрішньосімейне усиновлення) громадянами України, які проживають на території Сокальської територіальної громади.

На обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах знаходиться 69 дітей (36 дітей з неблагополучних родин, 32 дітей, які зазнали насильства в сім’ї, 1 дитина, яка перебуває в конфлікті з законом).

Відділом «Служба у справах дітей» Сокальської міської ради спільно із КУ «ЦНСП» Сокальської міської ради та старшим інспектором сектору ювенальної превенції Червоноградського ВП ГУНП у Львівській області було здійснено відвідування 2 неблагополучних сімей, які проживають у с.Забужжя, с.Войславичі. Членами комісії було проведено бесіди з батьками  щодо  формування сімейних цінностей, популяризації здорового способу життя, відповідальності за життя,  здоров’я, безпеку дітей,   про належний догляд за дітьми, забезпечення дітей необхідним харчуванням, одягом, піднімають питання здобуття дітьми освіти