У Львові відбувся IX Всеукраїнський форум місцевого самоврядування



IX Всеукраїнський Форум Місцевого Самоврядування - платформа для обміну досвідом, обговорення та аналізу актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування. На панельних дискусіях форуму у 2022 році учасники обговорили стратегії та повноваження міст під час війни, фінансування та економічний розвиток громад, йшлося про енергетичну безпеку, про майбутні зміни в ЗУ “Про службу в органах місцевого самоврядування”. Також розповідали, як міста допомагають українцям в умовах війни.

Серед запрошених спікерів - Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, представники законодавчої та виконавчої гілок влади,  органів місцевого самоврядування та донорських організацій, експертної спільноти та громадського середовища.

Участь в заходах Форуму взяв і міський голова Сокаля Сергій Касян.

Вперше за час війни мери міст мали можливість наживо поговорити про проблемні питання у своїх громадах. Основна тема форуму – стратегія та повноваження міст під час війни. Присутні говорили про фінансування та економічний розвиток громад в умовах війни, ділилися думками щодо опалювального сезону в громадах. Також відбулися цікаві панельні дискусії за участю міських голів та модераторів.

Основне завдання, яке об'єднує усіх – вибити ворога з української землі та розпочати нелегку роботу над відбудовою України.

За результатами Форуму учасники напрацювали резолюцію, яку скерують у Верховну Раду, у профільні міністерства та Офіс Президента України.