Ситуація складна - мінімізуйте використання ресурсів



11 жовтня вдруге Львівщина зазнала ракетного удару. Сьогодні російські агресори вдарили по інфаструктурі області трьома ракетами.
"Відбулися повторні удари по двох енергооб‘єктах із тих, по яких ворог влучав і вчора. Йдеться про об‘єкти у Львові та у Львівському районі. Удари сталися орієнтовно о 12 годині.
 
У Львові внаслідок удару постраждав 53-річний чоловік. У нього осколкове поранення. Стан постраждалого оцінюють як середньої важкості. Медики надали йому всю необхідну допомогу і відпустили лікуватися амбулаторно.
 
Одну ракету збило над Львівщиною Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України. Величезне дякую за титанічну щоденну роботу!", - зазначив в ході брифінгу у Львові начальник обласної військової адміністрації Максим Козицький.
 
Як зазначалося, ракети летіли з акваторії Каспійського моря. На обидвох об‘єктах працювали фахівці ДСНС та правоохоронці, віддтак, буде зроблена оцінка наслідків ударів.
 
30% Львова без світла. Упродовж доби можливі тимчасові перебої з електро- та водопостачанням. Для швидкого подолання наслідків ударів задіяні усі профільні служби.
 
За даними очільника області, загалом за останні два дні чотири електричні підстанції на Львівщині зазнали значних руйнувань. Зараз ведеться пошук шляхів забезпечення електроживлення області обхідними шляхами.
 
"Жителі Львівщини, будь ласка, зробіть запас води, зарядіть мобільні телефони і павербанки. Користуйтеся лише перевіреними джерелами інформації – офіційні сторінки вищих органів влади та місцевої влади, а також ЗМІ, які дотримуються стандартів журналістики", - звернувся глава ЛОВА Максим Козицький.
 
Вже другий день влада Червоноградщини закликає мешканців району, органи місцевого самоврядування та представників бізнесу "знову максимально мінімізувати споживання електроенергії з 17:00-23:00 задля забезпечення стабільної роботи енергосистеми та недопущення аварійних відключень.
Ми маємо розуміти, що сьогодні наше неконтрольоване споживання електроенергії може призвести до перенавантаження електромереж та до їх знеструмлення," - про це у своєму зверненні зазначив начальник Червоноградської районної військової адміністрації Андрій Дяченко.
 
В зв'язку з аварійними ситуаціями у енергетичній сфері у Сокальській громаді буде відсутнє вуличне освітлення. Мусимо обмежити споживання електроенергії, щоб допомогти пройти навантаження електромереж.
 
Просимо скоротити використання електроприладів у домівках (мікрохвильовки, електрочайники та інше). Давайте разом допоможемо Україні відновити роботу енергосистеми після ранкових ракетних обстрілів!