Всесвітній День води




Всесвітній день води – 2023

        

           Щороку  22 березня  світова спільнота відзначає  Всесвітній день води, який є унікальною можливістю нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів. У цей день визначаються найактуальніші проблеми, формулюються завдання та висвітлюються на Асамблеї ООН.

            Цього року Всесвітній день води пройде під гаслом «Станьте тими змінами, які ви хочете бачити у світі» і буде спрямований на вирішення проблем із водопостачанням  та  якістю  води, яку споживає людство.

            Мета свята – звернути увагу світової спільноти на проблему забруднення водних ресурсів, швидке зменшення запасів питної води. Під час святкування відбудуться найзначніші заходи, присвячені охороні природного середовища.

            Протягом минулого року українці особливо відчули цінність чистої води, оскільки багатьох людей було позбавлено доступу до питної води. Війна між Україною та Росією вже призвела до тяжких екологічних наслідків щодо водних ресурсів та управління ними, наявності та якості прісної води для цивільного населення. Багато водних інфраструктур, таких як дамби на водосховищах, мости, системи водопостачання та очищення води, були пошкоджені або зруйновані чи зараз знаходяться  під  загрозою  військових  дій.

              І тому в цих умовах потрібно діяти всім разом. Ви, ваша сім’я, громада можете змінити ситуацію, змінивши спосіб використання та споживання води. Кожен із нас може  зробити  свій  внесок  і  стати  частиною  вирішення  проблеми.

              До цієї дати Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, Державне агентство водних ресурсів України спільно з програмою ЄС «EU4Environment - Водні ресурси та дані про навколишнє середовище» запрошують вас взяти участь в особливому онлайн-марафоні. В ньому кожного дня упродовж 3-х тижнів  будемо  вчитися  цінувати  водні  ресурси  різними  творчими  способами.

              До  28 лютого  включно  реєструйтеся  за  посиланням:

                                                 https://forms.gle/JFyD6PtfBaD14zxz6

 

З умовами марафону, організованого Міндовкілля спільно з Державне агентство  водних ресурсів України та проєктом ЄС EU4Environment - Water and Data, можна ознайомитись за посиланням:

https://www.facebook.com/100066773590577/posts/541239348111847/

 

 

                                                                          

 

                                                                           Басейнове  управління   водних  ресурсів  

                                                                           річок  Західного  Бугу  та  Сяну