Вихователі дошкільних закладів Сокальщини обгорили проблему «Моніторингу сформованості основних компетентностей дітей старшого дошкільного віку»



4 жовтня, відповідно до плану роботи Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Сокальської міської ради, проведено засідання творчої групи вихователів закладів дошкільної освіти (ЗДО - редактор) з проблеми «Моніторинг сформованості основних компетентностей дітей старшого дошкільного віку».

Під час зустрічі консультант Центру Ірина Шукатка акцентувала увагу на впровадженні нового Державного стандарту дошкільної освіти, який заснований на компетентнісному підході, як і Державний стандарт початкової освіти, а ключові компетентності Базового компонента дошкільної освіти продовжуються в Держстандарті початкової освіти за окремими освітніми галузями.

Вихователь-методист ЗДО №1 м.Сокаль, керівник творчої групи Світлана Сич охарактеризувала основні компетентності, що формує дошкільна освіта.

Учасники Творчої групи обговорили єдині підходи до виконання комплексних та парціальних програм для ЗДО та проведення моніторингу освітньої діяльності в закладах дошкільної освіти.

Надалі учасники Творчої групи розроблятимуть кейс методичних матеріалів для педагогів щодо моніторингу формування ключових компетентностей дітей старшого дошкільного віку відповідно до нового Державного стандарту дошкільної освіти.



Категорії

Новини

Останні новини

24.04.2024
Оголошення щодо підтримки сільськогосподарських кооперативів

Повідомляємо, що змінами внесеними в обласну Комплексну програму пропонується ветеранам та ветеранкам пройти відновлення та реабілітацію шляхом започаткування сільськогосподарського виробництва з вирощування ягідних культур через об’єднання у сільськогосподарські кооперативи.