На Львівщині вводяться графіки обмеження використання електроенергії



Від 10 жовтня ворог завдав по енергосистемі України більше ударів, ніж за усі попередні місяці повномасштабної війни. Наші енергетики роблять надможливе, щоб у всіх нас була електроенергія.

"Відповідно до розпорядження головного диспетчера РДЦ Західного регіону НЕК «Укренерго» сьогодні на Львівщині запровадили графік обмеження споживання електричної енергії та графік обмеження потужності для промислових споживачів.

Тих промислових споживачів, яких внесли до графіку, уже повідомили про ситуацію. Вони повинні виконати доведені обсяги зниження. Додатково інформація розміщена на сайті «Львівобленерго».

Щодо побутових користувачів на Львівщині – наразі немає інформації про введення графіку відключень," - повідомляє начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Сьогодні, від кожного і кожної з вас залежить, чи вдасться нам уникнути відключень електроенергії. 

Просимо вас зменшити електроспоживання і зробити наступне:

  • просто зараз вимкніть все обладнання, що не використовуєте в помешканні чи офісі;
  • прохання до підприємців обмежити використання зовнішньої реклами, підсвіток, особливо в пікові години споживання електроенергії – з 08:00 до 11:00 та зі 17:00 до 23:00, а також під час комендантської години – з 00:00 до 05:00;
  • промисловим підприємствам по можливості розглянути перехід на роботу у нічний час;
  • найбільш енерговитратні прилади вмикайте з 00:00 по 05:00. До таких належать: електрообігрівач, бойлер, електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник, кавоварка, праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, порохотяг, комп’ютер, телевізор.

Будьмо відповідальні! Ми вистоїмо!