В Сокалі відбулась нарада з питань життєдіяльності громади



Відбулася щопонеділкова нарада міського голови із керівниками відділів міськради та директорами комунальних підприємств Сокальської громади.

Сергій Касян зачитав рішення №15 Ради оборони Львівщини, наголосивши на необхідності вжиття всіх можливих заходів для зменшення енергоспоживання шляхом економного та раціонального використання електроенергії. Заборонено використовувати зовнішнє освітлення та рекламні вивіски.

Також міський голова розповів про прийняту Постанову Кабміну №1178 «Про публічні закупівлі».

Керівники відділів та комунальних підприємств розповіли про стан справ у галузях:

  • Начальник фінансового управління Василь Ковальчук повідомив, що станом на 24 жовтня бюджет Сокальської ОТГ виконується на 100,3 %, при планових показнику 210 млн 932, 3 тис. грн. поступило 211 млн 490,7 тис. грн.
  • Директор КНП «Сокальська РЛ» Роман Швед зазначив, що станом на ранок понеділка у стаціонарних відділеннях лікарні перебуває 262 пацієнти. У ковідному відділенні лікуються 3 пацієнти. Хворі на COVID переважно у легкій формі переносять хворобу. В наявності є вакцина від коронавірусної інфекції, тому лікарі  просять жителів громади вакцинуватися.
  • Начальник відділу освіти, молоді та спорту Леся Ковалишин повідомила, що цього тижня у школярів мали розпочатися осінні канікули, але поки сприятлива погода, канікули відтермінували. Школярі підуть на канікули, коли похолодає. Минулого тижня наша громада отримала один шкільний автобус, всього заплановано закупити чотири «школярика».
  • Директор КП «Сокальжитлокомунсервіс» Сергій Марчук відзначив, що минулого тижня частково зробили ямковий ремонт запланованих вулиць. За сприятливих погодних умов, цього тижня ремонт комунальних вулиць у громаді продовжиться.
  • Начальник відділу культури Мирослава Михайлюк зазначила, що вчора в Сокалі,  Народних домах Великого і Теляжа відбулися благодійні концерти, всі зібрані кошти передадуть на закупівлю автомобіля для потреб ЗСУ.
  • Начальник відділу «Служба у справах дітей» Ірина Ващук розповіла: у п’ятницю працівниками відділу у співпраці з ювенальною поліцією та медиками було знайдено покинуту дитину, хлопчика, віком 1,3 місяці. Особу матері правоохоронці з’ясували, тривають пошуки її місця знаходження. Дитинку влаштували в один із дитячих будинків м. Львів.