Державний стандарт соціальних послуг



Міністерство соціальної політики розпочало апробацію проєкту оновленого Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Спільно з експертами проєкту Уряду Канади SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance визначено зміст послуги, інструменти її надання та групи отримувачів, яким вона допоможе розвинути соціальні та батьківські навички для догляду та виховання дитини в сім’ї.
Міністерство соціальної політики розпочало апробацію проєкту оновленого Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Спільно з експертами проєкту Уряду Канади SURGe, Support to Ukraine’s Reforms for Governance
визначено зміст послуги, інструменти її надання та групи отримувачів, яким вона допоможе розвинути соціальні та батьківські навички для догляду та виховання дитини в сім’ї.
Для участі в апробації оновленого стандарту були відібрані 109 надавачівсоціальних послуг з 22 регіонів країни та міста Києва, серед них і комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Сокальської міської ради.
Пілотування стандарту буде проведено впродовж 5-ти місяців. З метою забезпечення проведення апробації проекту фахівець соціальної роботи Богдана Ярош взяла участь у тренінгу відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України від 10.05.2023 № 158-Н «Про проведення апробації проекту Державного стандарту соціальної послуги соціального супроводу сімей / осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах».