Звернення Сокальської міської ради щодо нагородження Олександра Сьотки (посмертно)



Під час XL сесії VIII скликання депутати Сокальської міської ради звернулися до Міністерства оборони України, Головнокомандувача Збройних Сил України щодо нагородження Сьотки Олександра Михайловича (посмертно)

Звернення

Депутатів Сокальської міської ради

до Міністерства оборони України, Головнокомандувача Збройних Сил України

щодо нагородження Сьотки Олександра Михайловича (посмертно)

 

     У зв’язку з численними зверненнями мешканців громади, просимо  пришвидшити нагородження солдата військової частини А2120 (навідника СПГ 81 бригади, 2 батальйон, 6 рота) Олександра Михайловича Сьотки.

Військова частина подала Олександра Сьотку  до державної нагороди Орден за мужність 3 ступеня, номер подання 692/8645 від 17.08.2023 року.

   Олександр ріс сиротою, був патріотом України та рідної мови, брав активну  участь в  Революції Гідності. З початком повномасштабного вторгнення добровільно вступив до лав Збройних Сил України, пройшов підготовку  в  Великій Британії. Олександр Сьотка гордився тим, що служить в десантно-штурмових військах. Побратими вважали його безстрашним воїном, він йшов у бій першим. Олександр мріяв про життя в мирній Україні, але казав що готовий віддати життя за неї.    

   Солдат Сьотка Олександр Михайлович до кінця був вірний Присязі,  героїчно загинув в бою в районі с.Діброва Луганської області при штурмі позицій ворога, виконуючи наказ. Наказ командування було виконано, позиції ворога  захоплено, в ході бою взято в полон вісім ворогів.

   Ми, депутатський корпус Сокальської міської ради, просимо розглянути наше звернення та допомогти у його вирішенні.

 

 

 

 

 

Прийняте на ХL сесії VIII скликання

Сокальської міської ради Львівської області

 11 січня 2024року